از بدو شکل گیری زندگی گروهی و اجتماعی، فعالیت ها و ارتباطات انسان‌ها نیز به طبع آن پیچیده‌تر شد و این پیچیدگی باعث گردید تا انسان بیشتر از پیش دچار خطا و اشتباه شود؛ که در برخی موارد این اشتباهات جبران ناپذیر بود. این احساس نیاز انسانها را به این باور رساند که باید از فکر و اندیشه و مشاوره دیگران هم کمک بگیرند. در گذشته افراد بیشتر برای حل مشکلات خود به سراغ ریش سفیدان می‌رفتند که آنها نیز با توجه به تجربیات خویش راه‌کارهایی را ارائه می‌دادند. و به این ترتیب مشاوره در بین افراد برای خود جایگاهی باز کرد.

مشاوره از منظر دین اسلام:

«مولی امیرالمؤمنین علیه‌السلام»:

أفضلُ النّاسِ رَأیاً مَن لَمْ یَستَغنِ عَن مُشیر.

بهترین رأی و نظر را کسی داراست که خود را از آراء و نظریات مشاوران بی‌نیاز نمی‌بیند. (غرر، ص ١٨٣)

طبق توصیه اسلام که یکی از بهترین راهکارها برای حل مشکلات را مشورت با اهل علم و اهل تفکر بیان فرموده است، مشاوره به عنوان یکی از شاخص های این امر به خصوص در مسائل فرهنگی که دربرگیرنده‌ی طیف تاثیرگذار زندگی انسان می‌باشد به کمک شتافت. لذا دردنیای متمدن امروز که انسانها روابطی پیچیده دارند و برای رسیدن به اهداف خود ناگزیر از ارتباط با دنیایی فراتر هستند، برای رسیدن بهتر به هدف و ارتباط مؤثرتر باید بهتر اندیشید و مطمئن گام برداشت، که این اطمینان تاحد زیادی در مسائل فرهنگی با مشاوره میسر می‌گردد.

مشاوره به معنی رأی و نظر خواهی از دیگران در انجام کارها می‌باشد. همه افراد در معرض مسائلی قرار دارند که ممکن است به دلیل محدود بودن دانش و تجربیات به همفکری با دیگران نیاز پیدا می‌کنند. و این امر با تحولات و تغییراتی که در زندگی رخ می‌دهد تشدید می شود. یکی از موضوعات بنیادی در جامعه توجه به شرایط فکری و فرهنگی آن جامعه می‌باشد. جامعه‌ی ما در زمینه‌ی فرهنگی و مسائل سلامتی مباحث و مشکلات خاص خود را دارد که باید راهکارهای متناسب با آن مسائل با کمترین آسیب‌ها و بیشترین تاثیر مثبت ارائه گردد.

با ما باشید :

این مؤسسه با همکاری کارشناسان مجرب در زمینه‌های فرهنگی روز آماده‌ی ارائه‌ی مشاوره‌ی تخصصی می باشد. لذا شما می توانید در صورت نیاز به هر بخش از خدمات مورد نیاز در خصوص مشاوره‌های فرهنگی از طریق لینک ثبت سفارش و تکمیل فرم مخصوص اقدام نمایید و یا با شماره تلفن های مؤسسه با ما در تماس باشید.